ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Ξινοτύρι γίδινο – Φάρμα Λευκάρων

Ξινοτύρι γίδινο

Τυρί μαλακό τύπου τουλουμίσιο (κρεμώδες) από 100% γίδινο γάλα

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email

Μαλακό λευκό επιτραπέζιο τυρί, αλοιφώδους υφής, χωρίς επιδερμίδα και οπές, με υπόξινη, ευχάριστη, δροσερή γεύση και άρωμα, που παράγεται παραδοσιακά από γάλα πρόβειο ή γίδινο ή από μίγματα αυτών. Έχει μέγιστη υγρασία 75% κατά βάρος, και ελάχιστη λιποπεριεκτικότητα επί ξηρού 40% κατά βάρος.

Συσκευασίες

  • Δοχείο 15 kg
  • Δοχείο 7,5 kg
  • Τάπερ 3 kg
  • Κεσεδάκι 180gr

Ξέρατε ότι

Το «Γαλοτύρι» είναι ένα από τα πιο δημοφιλή παραδοσιακά τυριά της Ελλάδας. Έχει ιστορία πολλών δεκαετιών και είναι προϊόν ευρείας λαϊκής κατανάλωσης. Το σύνθετο όνομά του το πήρε πιθανότατα εξαιτίας της αυξημένης υγρασίας του και της μαλακής υφής του.

Βιβλιογραφικά στοιχεία του 1952 αναφέρουν ότι «το χρησιμοποιούμενον γάλα είναι το του προβάτου και ιδίως εκείνο όπερ παράγεται περί το τέλος της γαλακτικής περιόδου, τουτέστι κατά τον μήνα Αύγουστον ότε τούτο περιέχειν περισσότερος στερεός ουσίας».

Με διατάξεις που θεσπίστηκαν σε εθνικό επίπεδο, για την κατοχύρωση και προστασία των παραδοσιακών τυριών της Ελλάδας, το Γενικό Χημείο του Κράτους δημοσίευσε το 1988 λεπτομερείς προδιαγραφές για το γαλοτύρι, που διασφαλίζουν την ποιότητά του και προστατεύουν τους καταναλωτές από κακή πληροφόρηση.

Υγεία & Διατροφή

 

Προτάσεις κατανάλωσης

  • Το ξινοτύρι καταναλώνεται με φρούτα ή μέλι ή αλειμμένο στο ψωμί.
  • Όταν χρησιμοποιείται ως συνοδεία σε φαγητά συνδυάστε το με λευκά κρασιά με υψηλή οξύτητα.
  • Ιδανικό για συνοδευτικό με ψητά κρέατα

Διατροφικά

Λιπαρά 4,0 g
Υδατάνθρακες 5,2 g
Πρωτείνες 3,5 g
Cart