ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Κεφαλοτύρι – Φάρμα Λευκάρων

Κεφαλοτύρι

Σκληρό τυρί από 100% πρόβειο γάλα

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email

Σκληρό συμπαγές, τυρί με ανοιχτό κίτρινο ή ζαχαρί μάζα και σκληρή κρούστα, που εμφανίζεται σε σχήμα κεφαλιού. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα.

Συσκευασίες

  • Κεφάλι 9 kg
  • Μισό κεφάλι σε vacuum επί ζυγίω

Ξέρατε ότι

Εικάζεται πως είναι το παλαιότερο από τα σκληρά ελληνικά τυριά. Η πιο αλμυρή και πικάντικη γεύση του οφείλεται ακριβώς σε αυτή του τη μακρόχρονη ιστορία. Κάποτε που δεν υπήρχαν τα μέσα για να διατηρηθεί σωστά, αναγκαστικά το έπηζαν σε υψηλότερες θερμοκρασίες και το αλάτιζαν αρκετά ώστε να διατηρείται καλύτερα.

Υγεία & Διατροφή

  • Έχει υψηλή θρεπτική αξία, είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, ασβέστιο και βιταμίνες Α, D και Ε και σε θρεπτικά συστατικά τα οποία είναι απαραίτητα για μια υγιεινή διατροφή.

Προτάσεις κατανάλωσης

  • Το κεφαλοτύρι μπορεί να καταναλωθεί ως επιτραπέζιο, αλλά πρωταγωνιστεί σε πολλά πιάτα τη ελληνικής κουζίνας, που χρειάζονται την αλμύρα του για να συμπληρώσει τη γεύση τους.
  • Μόνο του, σε σαγανάκι, αλλά και ως συμπλήρωμα σε σαγανάκι αλλαντικών ή θαλασσινών, τριμμένο πάνω από ζυμαρικά και σε πίτες.
  • Η ελληνική παράδοση το θέλει να συνοδεύει ακόμα και φρούτα, όπου η πικάντικη γεύση του δημιουργεί μια αντίθεση. Λόγω της αλμυρής του γεύσης ταιριάζει καλύτερα με λευκά τυριά και λευκά αποστάγματα.

Διατροφικά

Λιπαρά 4,0 g
Υδατάνθρακες 5,2 g
Πρωτείνες 3,5 g
Cart