ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Κασέρι Π.Ο.Π. – Φάρμα Λευκάρων

Κασέρι Π.Ο.Π.

Σκληρό τυρί από 100% πρόβειο γάλα

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email

Ημίσκληρο έως σκληρό τυρί, λευκοκίτρινο, με συμπαγή μάζα συνήθως χωρίς οπές. Έχει πλούσιο άρωμα και ελαφριά βουτυρένια γεύση, η οποία γίνεται πικάντικη κατά την ωρίμανση.

Συσκευασίες

  • Κεφάλια 7 kg
  • Μισά κεφάλια σε vacuum
  • Μπαστούνια 3,5 kg επί ζυγίω

Ξέρατε ότι

  • Το κασέρι είναι ένα ημίσκληρο τυρί από πρόβειο και κατσικίσιο γάλα, με συμπαγή μάζα χωρίς τρύπες που έχει καταχωρηθεί ως Π.Ο.Π.. Παράγεται σε κυλινδρικά κεφάλια εμβαπτισμένα σε φυσικό κερί, επίσης μπορεί να διατίθεται και σε παραλληλεπίπεδες φραντζόλες.
  • Παρασκευάζεται κυρίως στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη Θράκη, τη Λέσβο και την Ξάνθη από γάλα πρόβειο, ή μίγμα αυτού με γίδινο. Σε περίπτωση ανάμειξης του με γίδινο γάλα, το τελευταίο δεν μπορεί να υπερβαίνει το 20% κατά βάρος.

Υγεία & Διατροφή

  • Έχει υψηλή θρεπτική αξία, είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, ασβέστιο και βιταμίνες Α, D και Ε και σε θρεπτικά συστατικά τα οποία είναι απαραίτητα για μια υγιεινή διατροφή.

Προτάσεις κατανάλωσης

  • Απολαύστε το σε σάντουιτς -κρύο ή ζεστό-, μαζί με κάποιο αλλαντικό ή με τη συνοδεία ενός κρασιού Chardonnay.
  • Προτείνεται να παραμείνει σε θερμοκρασία δωματίου για 20-30 λεπτά, ώστε να απελευθερωθούν τα μοναδικά αρώματα που μεταφέρει το πρόβειο γάλα στα λιπαρά του.

Διατροφικά

Λιπαρά 4,0 g
Υδατάνθρακες 5,2 g
Πρωτείνες 3,5 g
Cart