PRODUCTION AND TRADE OF CHEESE PRODUCTS

Blog

Crispy triangles of crust leaves with sesame, fresh mizithra, sour cheese and honey

by in Recipes January 9, 2020

Ανοιξιάτικο, ελαφρύ, αρωματικό επιδόρπιο: φρέσκα τυριά και θυμαρίσιο μέλι με ζεστά τραγανά τρίγωνα ζύμης. Τα τυριά που προτείνει η σεφ είναι ενδεικτικά – μπορούμε να επιλέξουμε όποιο φρέσκο μαλακό τυρί μάς αρέσει ή, αν βρισκόμαστε στην επαρχία, να διαλέξουμε κάποιο από τα φρέσκα τυριά της περιοχής.

Υλικά

Για τη γέμιση

  • 300 γρ. μυζήθρα
  • 300 γρ. ξινοτύρι αλοιφώδες
  • 90 ml μέλι θυμαρίσιο

Για τα τρίγωνα

  • 3 φύλλα κρούστας
  • 30 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 50 γρ. σουσάμι, καβουρδισμένο σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία για 2-3 λεπτά
  • 3 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδος, λιωμένο

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C. Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ρηχό ταψί. Ανακατεύουμε το σουσάμι με την άχνη. Αλείφουμε εσωτερικά με βούτυρο κάθε φύλλο και το κόβουμε σε 6 λωρίδες κατά μήκος. Πασπαλίζουμε με το μείγμα σουσαμιού κάθε λωρίδα σε όλο το μήκος της και διπλώνουμε σε τρίγωνα.

Βουτυρώνουμε τα τρίγωνα, ψεκάζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε από το ταψί και τα απλώνουμε σε χαρτί κουζίνας, να φύγει το περιττό λίπος.

Βάζουμε σε ένα μπολ το μέλι, σε άλλο τη μυζήθρα και σε άλλο το ξινοτύρι. Βουτάμε κάθε τρίγωνο στο μέλι και συνοδεύουμε με τα τυριά.

Μια συνταγή της Νένα Ισμυρνόγλου

en_GBEnglish
Cart