Μοσχάρι με Ξινόμαυρο και Μπάτζο
Βάζουμε σε γάστρα ή στάμνα το κρέας, το κρασί, το κρεμμύδι κομμένο σε φέτες, τη ντομάτα, το λάδι, το άλάτι και το πιπέρι. Σκεπάζουμε με το νερό, ανακατεύουμε και βάζουμε στο φούρνο για 3 ώρες στους 200 βαθμούς. προσέχουμε κάθε τόσο μην καεί ή να μην τελειώσει το νερό. 10 λεπτά πριν το βγάλουμε βάζουμε τα φρέσκα μυρωδικά και το τυρί μπάτζο. Καλή όρεξη!
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας ΆΡΩΜΑ – Φάρμες Ωμέγα
1 ποτήρι κρασί Ξινόμαυρο
1 λευκό κρεμμύδι
2 ντομάτες στον τρίφτη
1 ποτήρι ελαιόλαδο
Αλάτι – πιπέρι
Φρέσκο θυμάρι και ρίγανη
1 μπολ τριμμένο Μπάτζο ή κεφαλοτύρι
1+ λίτρο νερό
Μια συνταγή του Ευτύχη Μπλέτσα