ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Blog

Αγκιναροπιτάκια με μυζήθρα

by in Συνταγές 9 Ιανουαρίου, 2020

Υλικά

  • 1 πακέτο Σφολιάτα 850 γρ.
  • 250 γρ. αγκιναράκια σε λάδι
  • 4 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 6 κ. σούπας κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 1 φλιτζ. ξυνομυζήθρα, θρυμματισμένη
  • 1 κρόκος αυγού, ανακατεμένος με 1 κ. γλυκού νερό
  • 2 κ. σούπας σουσάμι
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βγάζετε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνετε μέσα στη συσκευασία του σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να ξεπαγώσει καλά.

Ανακατεύετε τα αγκιναράκια, τα τυριά, το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι. Κόβετε κάθε φύλλο σφολιάτας σε 4 λωρίδες. Απλώνετε τη γέμιση στη μισή λωρίδα σφολιάτας και σκεπάζετε με την υπόλοιπη. Κλείνετε κάθε πιτάκι καλά στις άκρες με πιρούνι. Τοποθετείτε τα αγκιναροπιτάκια σε λαδωμένο ταψί και τα αλείφετε με τον κρόκο αυγού. Πασπαλίζετε με σουσάμι και τα ψήνετε στους 180° C για περίπου 15 – 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρετε τα πιτάκια ζεστά

Cart